Ghana

Ghana

 

      Ghana       

 

Geografie en demografie
Ghana, officieel de Republiek Ghana, is een land aan de westkust van Afrika. Het grenst westelijk aan Ivoorkust, noordelijk aan Burkina Faso, oostelijk aan Togo en zuidelijk aan de Golf van Guinea. De hoofdstad van Ghana is Accra. Ghana heeft 28,83 miljoen (2017) inwoners.

Het landschap van Ghana bestaat vooral uit laagvlaktes aangevuld met een hoger gelegen gebied dat behoort tot de Ashanti-heuvels. Dit centraal in het zuiden gelegen gebied kent een gemiddelde hoogte van 600-700 meter boven de zeespiegel. Het hhogste punt van Ghana is te vinden in het uiterste oosten. Met 885 meter hoogte is de berg Afadjato het hoogste punt van Ghana. Belangrijk element binnen het landschap van Ghana wordt gevormd door een enorm stuwmeer, het Voltameer. https://en.wikipedia.org/wiki/Ghana

 

 

 

Sociale indicatoren
Deze paragraaf is in aanmaak. We werken er aan om deze tegen einde augustus af te werken. Onze excuses voor het ongemak.

 

 

Economie
Deze paragraaf is in aanmaak. We werken er aan om deze tegen einde augustus af te werken. Onze excuses voor het ongemak.

 

 

Klimaat

Het klimaat van Ghana laat zich grofweg indelen in een tweetal klimaattypes. Het grootste deel van GHana heeft een tropisch klimaat, waarbij er vooral sprake is van een tropisch savanneklimaat (type Aw volgens de Köppen-Geiger klimaatclassificatie). In het zuidwestelijke kustgebied gaat dit over in een tropisch moessonklimaat (type Am). Het uiterste noorden van Ghana dat grenst aan Burkina Faso heeft vooral kenmerken van het warme steppeklimaat (type (BSh). Dit is een droger en warmer klimaattype waarbij er nog teveel neerslag valt om van het drogere warme woestijnklimaat te spreken.

Ghana heeft gedurende het hele kalenderjaar te maken met hoge temperaturen. Voor het grootste deel van het land geldt dat de maximumtemperatuur gemiddeld rond de tropische grens van dertig graden Celsius ligt. De noordelijke regionen worden warmer, met name in de maanden februari, maart en april als het kwik richting de veertig graden gaat.

De noordelijke helft van Ghana kent één regenseizoen dat begint in mei en aanhoudt tot eind september of lokaal begin oktober. Het zuiden kent twee regenseizoenen. Het eerste regenseizoen loopt van april tot begin juli, het tweede nattere seizoen valt in de maanden september en oktober. Langs de kust is juni de natste maand. Gemiddeld valt er dan ongeveer 200 tot 250 millimeter regen per maand.

Verspreid over Ghana vind je verschillende klimaatgegevens en temperaturen. De gegevens in onderstaande tabel gelden voor de hoofdstad Accra en kunnen niet als gemiddelde voor het land gezien worden. Bezoek de individuele klimaatinformatie pagina's voor de klimaatgegevens van andere plekken in Ghana. Bezoek de individuele klimaatinformatie pagina's voor de klimaatgegevens van andere plekken in Ghana.

 


Het volkslied
God Bless Our Homeland Ghana is het Ghanese volkslied sinds de onafhankelijkheid in 1957. Het lied werd geschreven door Philip Ghebo. Na de staatsgreep van 1966 werd de tekst aangepast.


God bless our homeland Ghana,
And make our nation great and strong,
Bold to defend forever
The cause of Freedom and of Right.
Fill our hearts with true humility
Make us cherish fearless honesty,
And help us to resist oppressors' rule
With all our will and might evermore.
Hail to thy name, O Ghana
To thee we make our solemn vow;
Steadfast to build together
A nation strong in Unity;
With our gifts of mind and strength of arm,
Whether night or day, in the midst of storm,
In every need whate'er the call may be,
To serve thee, Ghana, now and evermore.
Raise high the flag of Ghana,
And one with Africa advance;
Black star of hope and honor,
To all who thirst for liberty;
Where the banner of Ghana free flies,
May the way to freedom truly lie
Arise, arise, O sons of Ghanaland,
And under God march on forevermore.Klik ook eens op deze link naar WikiPedia! Deze geeft nog veel meer informatie over Ghana.

 

 

 

Wij zijn onze sponsors zeer erkentelijk voor hun steun

 

facebook

Apotheek
Apotheek

 

We danken ook onze talrijke (anonieme) sympathisanten die ons ondersteunen en aanmoedigen!

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla templates by L.THEME