Missie en doelstellingen

Missie - Doelstellingen en resultaat

Wij concentreren ons met onze projecten op:

Het ondersteunen van kansarme en achtergestelde gezinnen op het platteland, die hun leefomstandigheden willen verbeteren door zichzelf te ontwikkelen, op basis van zelfredzaamheid en duurzaamheid. Zelfredzaamheid maakt mensen economisch onafhankelijk.

Wat willen we bereiken?

Gezondheid

Door mensen van schoon drinkwater te voorzien is er continu water beschikbaar zowel voor sanitaire voorzieningen als voor een ‘community-garden-project’. Dankzij de beschikbaarheid van water in combinatie met sanitaire voorzieningen en het verbouwen van groenten & fruit, worden de mensen ook bewust van de noodzaak van hygiëne. Tevens zal er een belangrijke afname van water gerelateerde ziekten op te merken zijn.

Voedselzekerheid

Door de beschikbaarheid van water in de langdurige droge periodes zal er het gehele jaar door voldoende gezonde voeding beschikbaar zijn.

Voedselzekerheid pakt honger, ondervoeding en kindersterfte aan!

Werkgelegenheid

Voor de zelfredzaamheid en duurzaamheid willen wij met onze projecten eveneens werkgelegenheid creëren en een basisinkomen door het surplus aan groenten & fruit te verkopen.

Onze projecten zullen zowel gezondheid, economische groei als maatschappelijk welzijn aanzienlijk verbeteren.

Jappaleh familie

Zowel in Europa als in Afrika werken wij met vrijwilligers, hierdoor blijven onze werkingskosten tot een absoluut minimum beperkt. Dit neemt niet weg dat deze mensen niet ervaren zijn. De Jappaleh familie in Afrika bestaat uit een vaste kern van elf leden en heeft o.a. in haar midden een zeer ervaren projectmanager en projectsupervisor (FAO-UN), en een geohydrologist. De kennis en de jarenlange ervaring met deze projecten hebben wij dus in huis. Zij kennen de situaties en omstandigheden van de aanvragende dorpen als geen ander. Ook doen wij, indien nodig, een beroep op experts van PUM en/of BSC.

Onze stichting fungeert ook als kenniskanaal. Het team bestaat verder uit experts op het gebied van milieubeheer, geowetenschappen en duurzaamheid, zij adviseren over ‘best practices’ om een maximale impact te bereiken.

Onze aanpak om de basis te bereiken, zorgt ervoor dat de meest kwetsbare mensen een kans krijgen. Aanvragen gebeuren altijd door de gemeenschap zelf. In gezamenlijk overleg wordt bekeken wat, waar gerealiseerd kan worden, met respect voor de cultuur en traditionele manier van leven en werken en uiteraard afhankelijk van de beschikbare financiële middelen.

De aanvragende partij is en blijft eigenaar van het project. Onze taak is het deze gemotiveerde mensen te ondersteunen bij het uitvoeren van hun wensen. Van belang zijn steeds opnieuw: Empowerment, Capacity building en Ownership (ECO-GEDACHTE).

Wereldwijd zijn er 1,5 miljard mensen die geen drinkwater hebben. Als elke burger uit de meest welstellende landen één van deze medeburgers aan water helpt, dan kunnen de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties globaal gehaald worden.

Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties

Met onze projecten willen wij een bijdrage leveren aan het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties.

Vlaams Partnerschap Water voor Ontwikkeling

Ook de doelstelling van het Vlaams Partnerschap Water voor Ontwikkeling om het aantal mensen dat geen toegang heeft tot zuiver water met de helft te helpen verminderen, werd door ons onderschreven.

Wij maken werk van deze doelstellingen, heeft u al beslist om ons te helpen?