Projecten

Schoon DRINKWATER en goede SANITAIRE VOORZIENINGEN zijn essentiële voorwaarden voor de volksgezondheid en het voorkomen en bestrijden van ziektes en epidemieën. Slechts 1 op 2 mensen heeft toegang tot een of andere vorm van sanitaire voorzieningen. Drinkwater is een eerste vereiste voor de mens om te overleven, maar water betekent zoveel meer: het draagt bij aan een betere persoonlijke hygiëne, reinigen, wassen en afwassen, en stimuleert het verbouwen van gezonder voedsel.

Sanitaire voorzieningen zorgen ervoor dat mensen bewust worden van de noodzaak van hygiëne. Afval zoals menselijke uitwerpselen, huishoudelijk afvals en stilstaand water (broedplaats voor allerlei insecten) dienen op een veilige manier gescheiden en geruimd te worden zodat ze geen ziektes kunnen overbrengen. GEEN OPEN RIOLEN MEER!

Met ons project WATER FOR LIFE werken wij mee aan het realiseren van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (VN). Deze doelen moeten een einde maken aan armoede, honger, ziektes (AIDS, Ebola, Malaria e.d.) moeder- en kindsterfte, ongelijkheid en milieuproblemen.

'Een enkeling kan het niet alleen, alleen velen die zich op het juiste moment met elkaar verenigen.' - Goethe

Middels onze landbouwprojecten willen wij bijdragen om de armoede en honger de wereld uit te helpen, maar meer nog om ondervoeding bij kinderen te voorkomen. Er is vaak grond genoeg om groenten en gewassen te telen, alsook voor het houden van dieren voor voedsel, wol en andere producten.

Landbouwprojecten zijn mogelijkheden tot werkgelegenheid en een betere voeding wat uiteindelijk de gezondheid weer ten goede komt. Het zal op den duur de economie verbeteren en de mensen zelfredzaam maken. Wij streven met onze projecten naar een milieuvriendelijke (h)eerlijke wereld. Bekijk hier enkele foto's van de landbouwprojecten die we in het verleden ondersteunden.

'Wij ondersteunen mensen die zichzelf willen ontwikkelen'

Dit is een van onze andere aandachtsgebieden om de doelstellingen te halen waar wij ons voor inzetten. De jeugd heeft immers de toekomst. Door onze stichting worden studiebeurzen verstrekt voor BEROEPSOPLEIDINGEN aan jonge briljante studenten, meisjes in het bijzonder. Hierbij wordt vooral gekeken naar de behoeftes van het land. Zo gaat bijvoorbeeld onze voorkeur uit naar het opleiden van artsen, tandartsen, verpleegkundigen, landbouwingenieurs e.d.

Ons uitgangspunt hierbij is:
'Geef de mensen vis en ze hebben een dag te eten. Leer de mensen vissen en ze hebben te eten voor de rest van hun leven'.

Het zenden van artsen/specialisten (vrijwilligers) die in hun schaarse vrije tijd enkele weken naar Afrika gaan om hun kennis over te dragen aan de artsen daar, wordt door ons geregeld. Artsen zijn meer dan welkom.

Ook het inzamelen en verzenden van BRUIKBARE goederen zoals o.a. medische materialen, instrumenten, medicijnen, röntgenapparatuur, tandartspraktijken, tandartsmateriaal, huisraad, school- en schrijfbenodigdheden ... wordt door ons georganiseerd. Scholen hebben eveneens grote nood aan computers, laptops, Engelstalige boeken e.d.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla templates by L.THEME