Projecten

Onze voornaamste doelgroepen zijn vrouwen en kansarme jongeren (Women & Youth Associations) in rurale gebieden, vaak school drop-outs, schoolverlaters en sommigen zijn zelfs nog nooit naar school geweest.

Doelstelling is om de inwoners van verschillende dorpen van schoon drinkbaar water te voorzien, dat er tevens water beschikbaar is voor sanitatie en een ‘community garden-project’. Hiermede worden de vrouwen en jonge meisjes in het bijzonder geholpen omdat in Afrikaanse landen, dit een specifieke taak is voor hen. Voor de dichtstbijzijnde waterbeschikbaarheid moeten zij nu vaak kilometers lopen met zware jerrycans op hun hoofd, waardoor de meisjes ook veel schooluren missen of zelfs niet naar school kunnen. Dankzij de beschikbaarheid van drinkwater, in combinatie met sanitatie en het verbouwen van groenten & fruit, wordt hen ook de noodzaak van hygiëne aangeleerd (bv handen wassen na toiletbezoek en voor het koken).                                                

Voedselzekerheid & werkgelegenheid

Het zorgen voor voedselzekerheid vermindert en voorkomt ondervoeding bij kinderen. Ook willen wij met onze projecten werkgelegenheid en een inkomen creëren (teelt en verkoop van extra groenten & fruit). Na aftrek van kosten zal een deel van de opbrengst worden aangewend voor het onderhoud van de waterinstallatie en gereedschappen, ook zal een deel terug worden geïnvesteerd in het project voor de aankoop van zaden en planten. Een ander deel zal worden uitbetaald aan de deelnemers van het project als vergoeding voor de geleverde arbeid en als schoolgeld voor de kinderen. We trachten duurzame landbouw en vooral voedselzekerheid te realiseren zodat de mensen in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

Projectvoorstellen worden altijd door de lokale bevolking ingediend en door ons op haalbaarheid onderzocht. Op deze manier is er ook een bepaalde garantie dat zij inspraak hebben en voldoende gemotiveerd zijn. Het is de bedoeling dat het project na 1 à 2 jaar voldoende uitgebouwd is, zodat de lokale bevolking zelfstandig verder kan werken.

In The Gambia blijft armoede, met name in de rurale gebieden, de belangrijkste factor die de meeste jonge mannen & vrouwen richting migratie en prostitutie duwen (platteland naar de stad en internationale migratie) op zoek naar ‘groenere weiden’. Migratie leidt tot de vernietiging van de sociale structuur die tot nog toe, de basisondersteuning is in het evenwicht dat gemeenschappen zelfredzaam en stabiel maakt/houdt.

Door op deze manier werkgelegenheid te creëren bieden wij de jongeren, een economische toekomst. Door ze gezonde voeding en een toekomstperspectief te bieden verwachten wij dat de migratie zal verminderen en hopelijk op een dag stoppen.

 

 

Deze projecten kwamen tot stand mede met steun van de Vlaamse overheid in het kader van het Vlaams Partnerschap Water voor Ontwikkeling.

     

 

Vlaanderen is omgeving
 

                        Water voor Ontwikkeling

Middels onze landbouwprojecten willen wij bijdragen om de armoede en honger de wereld uit te helpen, maar meer nog om ondervoeding bij kinderen te voorkomen. Er is voldoende grond om groenten en gewassen te telen, alsook voor het houden van dieren voor voedsel, wol en andere producten. Maar helaas door de langdurige periodes van droogte is dit alles niet mogelijk zonder watervoorziening.

Landbouwprojecten zijn mogelijkheden tot werkgelegenheid en een betere voeding wat uiteindelijk de gezondheid weer ten goede komt. Het zal op den duur de economie verbeteren en de mensen zelfredzaam maken. Ook biedt het een toekomstperspectief voor de jongeren! Wij streven met onze projecten naar een milieuvriendelijke (h)eerlijke wereld. Bekijk hier enkele foto's van de landbouwprojecten die we in het verleden ondersteunden.

'Wij ondersteunen mensen die zichzelf willen ontwikkelen'

 

Wij zijn onze sponsors zeer erkentelijk voor hun steun

 

facebook

Apotheek
Apotheek

 

We danken ook onze talrijke (anonieme) sympathisanten die ons ondersteunen en aanmoedigen!

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla templates by L.THEME