Projecten

Schoon DRINKWATER en goede SANITAIRE VOORZIENINGEN zijn essentiele voorwaarden voor de volksgezondheid en het voorkomen en bestrijden van ziektes en epidemieen. Slechts 1 op 2 mensen heeft toegang tot een of andere vorm van sanitaire voorzieningen. Drinkwater is een eerste vereiste voor de mens om te overleven, maar water betekent zoveel meer: betere persoonlijke hygiene, gezonder voedsel kunnen verbouwen en bereiden, reinigen, wassen en afwassen.

Sanitaire voorzieningen zorgen ervoor dat mensen bewust worden van de noodzaak van hygiene. Uitwerpselen, afvalstoffen en overtollig afvalwater (broedplaats voor allerlei insecten) dienen op een veilige manier gescheiden en geruimd te worden zodat ze geen ziektes kunnen overbrengen. GEEN OPEN RIOLEN MEER!

Met ons project WATER FOR LIFE werken wij mee aan het realiseren van de doelstellingen van de Verenigde Naties (VN). Deze doelen moeten een einde maken aan armoede, honger, ziektes (AIDS, Ebola, Malaria e.d.) moeder- en kindsterfte, ongelijkheid en milieuproblemen.

Ook de doelstelling van het Vlaams Partnerschap Water voor Ontwikkeling (VPWvO) om het aantal mensen dat toegang heeft tot zuiver water met de helft helpen te verminderen, werd door ons onderschreven. Wereldwijd zijn er 1,5 miljard mensen die geen drinkwater hebben. Als elke burger uit de meest welstellende landen een van deze burgers aan water helpt, dan kan deze doelstelling globaal gehaald worden. Wij maken werk van deze doelstellingen, helpt u ons helpen?

'Een enkeling kan het niet alleen, alleen velen die zich op het juiste moment met elkaar verenigen.' - Goethe

Dit is een van onze andere aandachtsgebieden om deze doelstellingen te halen en waar wij ons voor inzetten. De jeugd heeft immers de toekomst. Door onze stichting worden studiebeurzen verstrekt voor BEROEPSOPLEIDINGEN. Hierbij wordt vooral gekeken naar de behoeftes van het land. Zo gaat bijvoorbeeld onze voorkeur uit naar het opleiden van artsen, tandartsen, verpleegkundigen, landbouwingenieurs e.d.

Ook het zenden van artsen/specialisten (vrijwilligers) die in hun schaarse vrije tijd enkele weken naar Afrika gaan om hun kennis over te dragen aan de artsen daar wordt door ons geregeld.

Ons uitgangspunt hierbij is:
'Geef de mensen vis en ze hebben een dag te eten. Leer de mensen vissen en ze hebben te eten voor de rest van hun leven'.

Ook het inzamelen en verzenden van BRUIKBARE goederen zoals o.a. medische materialen, instrumenten, medicijnen, r�ntgenapparatuur, tandartspraktijken, tandartsmateriaal, huisraad, school- en schrijfbenodigdheden ... wordt door ons georganiseerd. Scholen hebben eveneens grote nood aan computers, laptops, Engelstalige boeken e.d.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla templates by L.THEME